@Milča Dávám obrázek, kde je zapojené svetýlko v kastliku. Jeden kabel z BCM přes žárovku a pínač na kostru.
Osvětlení přihrádky spolujezdce
Re: Osvětlení přihrádky spolujezdce
Fajn, elektrotechnický vzdělání mám. Teď jen, kde mám ( přibližně ) hledat BCM? Jestli se teda nenajde +12V někde blíž toho kastlíku.
- Dawid
- Moderátor
- Reactions:
- Kontaktovat uživatele:
Tady to máš i s rozkreslením vedení. BCM je M001
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak jsem se do toho dnes pustil.
Spínač je jak píše Dawid stejný pro více modelů číslo: 46400182.
Světélko shodné do Fiat 500, Alfa 156, 159 jako osvětlení kufru. Liší se snad jen bílým plastem, ale to nemá na funkci rostlináře vliv Našel jsem ho také jako použitý díl pod číslem 51878127
Hledat pin na pojistkové skříňce ( nebo na svorkovnici uvnitř ) mi přišlo složité, navíc další složitost s protažením vodiče dovnitř karoserie. Z přihrádkou také pomocí měřáku nikde 12V před klíčkem neobjeveno. Nakonec se ukázala nejjednodušší cesta dovést napětí od osvětlení zrcátka protisluneční clony spolujezdce ( případně stropního světélka ) Fialová +12V, černá -0V. Nejsložitější je odendat boční plast sloupku a pak ho bez poškození vrátit na místo. Kostru jsem uzemnil očkem na plechový držák s otvorem za přihrádkou, kdo použije "dvojlinku" může ukostřit také u clony. Nemaje originální piny, použity izolované autokonektory rozměru 2,8. U světélka jsem musel jeden z nich zbavit izolace, nevejdou vedle sebe.
Spínač je jak píše Dawid stejný pro více modelů číslo: 46400182.
Světélko shodné do Fiat 500, Alfa 156, 159 jako osvětlení kufru. Liší se snad jen bílým plastem, ale to nemá na funkci rostlináře vliv Našel jsem ho také jako použitý díl pod číslem 51878127
Hledat pin na pojistkové skříňce ( nebo na svorkovnici uvnitř ) mi přišlo složité, navíc další složitost s protažením vodiče dovnitř karoserie. Z přihrádkou také pomocí měřáku nikde 12V před klíčkem neobjeveno. Nakonec se ukázala nejjednodušší cesta dovést napětí od osvětlení zrcátka protisluneční clony spolujezdce ( případně stropního světélka ) Fialová +12V, černá -0V. Nejsložitější je odendat boční plast sloupku a pak ho bez poškození vrátit na místo. Kostru jsem uzemnil očkem na plechový držák s otvorem za přihrádkou, kdo použije "dvojlinku" může ukostřit také u clony. Nemaje originální piny, použity izolované autokonektory rozměru 2,8. U světélka jsem musel jeden z nich zbavit izolace, nevejdou vedle sebe.
- Dawid
- Moderátor
- Reactions:
- Kontaktovat uživatele:
Práce pěkná, což o to, ale vybral jsi si hrozně složitou cestu pro tažení kabelu. BCM je pod krytem pod volantem a tam máš krásný přístup na všechny konektory. A když nechceš hledat přesný konektor nebo příslušný PIN, můžeš použít "zloděje" pojistky a tam se napíchnout.
Tedy nevím, jak jsi myslel to tahat dovnitř karoserie?
Tedy nevím, jak jsi myslel to tahat dovnitř karoserie?
Mně to fakt přišlo tahat na druhou stranu složitější. Dovnitř kastle jsem myslel rovnou z pojistkové skříně. Kdyby ten kryt sloupku šel oddělat jednodušejc, bylo by po problému...Jinak materiálově 350kč a práce cca hodinka.
- Dawid
- Moderátor
- Reactions:
- Kontaktovat uživatele:
Já už tam toho tahal dost, tak mě to právě příjde jednodušší tudy no
Jinak fajn práce-.
Jinak fajn práce-.