Termostat u T-Jet 88 kW

Motor, převodovka, cukání...
Odpovědět
Tommi
Nováček
Nováček
Reactions:

Termostat u T-Jet 88 kW

Příspěvek od Tommi »

Zdar kolegové, věděl by prosím někdo, kdy mu reálně otevirá termostat u motoru T-Jet 88 kW? Informace se totiž poněkud různí, jestli sem patří termostat 80 nebo 88 stupňů. Mně bohužel u Tipa z r. 2016 otevírá při 72 stupních, což je málo :cry: Díky za každé info.

Fiat Tipo HB T-Jet 88 kW
Dawid
Moderátor
Moderátor
Reactions:
Kontaktovat uživatele:

Re: Termostat u T-Jet 88 kW

Příspěvek od Dawid »

Dílenská příručka uvádí : 88°C
Obrázek
Tommi
Nováček
Nováček
Reactions:

Příspěvek od Tommi »

Díky za odpověď. To jsem právě taky dohledal, všude se píše 88 stupňů. Ale všechny termostaty na T-Jet, co jsem našel jako náhradní díl, jsou 80 stupňové, ty 88 stupňové nemají jednu přípojku, myslím že to je k chlazení oleje. Proto jsem zkusil ten dotaz, kdy to reálně otevírá u zdravého auta...
Fiat Tipo HB T-Jet 88 kW
ondrik363
Junior
Junior
Reactions:

Příspěvek od ondrik363 »

Nemam sice Tipo 1.4tjet, ale mam Lanciu Delta 1.4 tjet a mozem potvrdit, ze tjet ma termostat s otvaracou teplotou 80C. Iny sa neda zohnat. Termostat na tjet ma este jednu pridavnu odbocku na chladiacu kvapalinu, ktora chladi olejovy chladic a turbo. Termostaty 88C tuto odbocku nemaju, tie pasuju na 1.4 bez turba. Moje Tipo 1.6 mjet 88kw ma termostat 88C.

Ak planujes vymenit za novy, silno odporucam jedine original. Vyskusal som vselijake nahrady, lacnejsie aj drahsie, ale hlavne v zimnom obdobi mali neoriginal termostaty s udrzanim teploty problemy. Fiaty maju rucicku teplomera v strede v rozmedzi teplot 70-110C, ked clovek pripoji diagnostiku a pocas jazdy sleduje teplotu chladiacej kvapaliny, tak vela krat zisti, ze motor nedosahuje vobec prevadzkovu teplotu, podla pouziteho termostatu ani 80C, ani 88C. Tie nahrady otvaraju vsetky vacsinou skor, nie su tak presne nastavene ako original. V zime sa mi to potvrdilo skoro vzdy, hlavne u 1.4 tjet, kde ma chladenie vela okruhov - u mna = motor, olej, turbo, reduktor LPG.
Fiat TIPO SW 1.6 mJET 88kw, DDCT
Lancia DELTA III 1.4 Tjet, 88kw, LPG M6
ex - Chrysler PT Cruiser 2.0, 104kw, LPG
ex - Fiat STILO 3dv, 1.6, 76kw, LPG
ex - Fiat CROMA 1.9 mJET, 110kw, AT6
ex - Opel OMEGA 3.2 V6, 160kw, AT4
ex - Opel OMEGA 2.5 V6, 125kw, M5
Tommi
Nováček
Nováček
Reactions:

Příspěvek od Tommi »

Díky moc za vyčerpávající odpověď, sleduju to právě za jízdy přes diagnostiku a otevirá právě při 72 stupních. Drží se to pak na plus mínus 70 stupních a myslím si, že i díky tomu je i vyšší spotřeba. Dokonce to nespustí ani start/stop , což by mi až tak nevadilo, ale jednotka vidí motor asi jako nezahřátý. Origo bych dal, ale nevím která značka je dodávala do prvovýroby.
Fiat Tipo HB T-Jet 88 kW
Odpovědět