firefly 1.0 kolisanie otačok po studenom štarte

Motor, převodovka, cukání...
Odpovědět
Johan
Nováček
Nováček
Reactions:

firefly 1.0 kolisanie otačok po studenom štarte

Příspěvek od Johan »

zdravím, mal niekto takýto problem s 1.0 firefly:
štart prebehne pekne rychlo, otačky zahrievacie 1500, ale po sekunde začnu kolísať otačky 1500-1000 tak poskakujú 5-6 sekund potom sa vratia na 1500, ak je vonkajšia teplota ale nižšia ako -4 tak motor sa zadusi a treba štartovať znova, ak je viac ako -10 tak aj 2x sa zadusi po sebe :( opakovane štarty su ale stále svižné bez problemov s prvotným naskočením motora, kolisanie sa pri druhom štarte zmieni ale prebehne samozrejme tiež ak prvýkrát zdochlo :( lambda nová, sviečky v lete vymenene, benzín minutý do dna a natankovana plná nova nádrž ako vždy premiovy slovnaft, 3 zimy bez problémov štartovalo až tato štvrta zima ho trápi :(

Dawid
Moderátor
Moderátor
Reactions:
Kontaktovat uživatele:

Re: firefly 1.0 kolisanie otačok po studenom štarte

Příspěvek od Dawid »

A svíčky byly dělané? Kolik má auto najeto?
Obrázek
Johan
Nováček
Nováček
Reactions:

Příspěvek od Johan »

auto ma 33000, sviečky maju pol roka, naskakuje aj chyba motora P0172 silna palivova zmes, vymazali ju vraj len zblbla lambda, o mesiac zase naskočila chyba motora, vymenili lambda sondu vymazali chybu, o mesiac zase naskočila chyba, otačky poskakuju pri studenom štarte vždy ale v servise si nedaju namahu počkať do druheho dňa :( štart po hodine dvoch od odstavenia je v pohode... :-/
jklupak
Člen klubu
Člen klubu
Reactions:

Příspěvek od jklupak »

Asi se zeptám hloupě, ale má to dost vzduchu? Nemůže tam být nějaká nečistota v sání? Jak vypadá filtr vzd?
Je to jen teoretický nápad, ale zkontroloval bych to.
Ještě mě napadá, na starších UNO 1500 byl termostat v sání, řídil teplotu nasávaného vzduchu tady to asi bude elektricky, ale ty dvě cesty vzduchu (teplý od motoru a studený) tu budou taky.
Obrázek
Fiat Tipo Kombi MY21 1,0 T FireFly 100k LIFE
petronius
Nováček
Nováček
Reactions:

Příspěvek od petronius »

Mám presne rovnaký problém. S motorom 1,4 T-jet benzín/lpg.
Iba studené štarty. Pri naštartovaní stláčam spojku, po naštartovaní mám stále stlačenú spojku a musím položiť nohu na plyn a jemne pridávať asi 10 sekúnd. Ak uvoľním spojku alebo zložím nohu z plynu, otáčky začnú klesať, motor cuká a zhasne. Ak uvoľním spojku a plyn až po týchto cca 10 sekundách, motor už nezhasne. Čím chladnejšie počasie, tým horší štart. Keď je vonku horúco, nemusím stláčať plyn ani spojku a motor nezhasne. Ale otáčky kolísajú. Takisto keď sa po studenom štarte rozbieham, motor chvíľu cuká. Pri opätovných štartoch so zahriatym motorom sa to neprejavuje.
Nedávno mi zasvietila kontrolka motora a preplo z plynu na benzín. Už to predtým urobilo niekoľkokrát.
Rozdiel nie je ani pri 100 oktánovom benzíne ani pri 95 oktánovom.
V servise hovorili, že skúsia vymeniť plynovú vstrekovaciu jednotku, čo by stálo 1400€ a zlepšenie nebude zaručené.
Na internete som čítal, že to je vlastnosť motora, aby spĺňal emisné normy. Myslím, že to je tým. Ale zašlo to do extrému. Pred pár rokmi studený motor nezhasínal, len otáčky kolísali pri prvotnej akcelerácii. Neviem ako ďalej.
Odpovědět