Ahoj,
Má tady někdo zkušenost s touhle kamerou? https://www.parkovaci-kamera.cz/cuvacia ... -fiat-tipo . Jde v pohodě připojit k obrazovce (té větší ne 3,5”)?
Popřípadě nemá někdo zkušenost s jinou, co může doporučit?
Celkově bych chtěl auto ještě nějak vylepšit, nemáte někdo nějaké vychytávky na svém Tipu? Pro představu co se vše dá udělat?
Díky.
Parkovací kamera Fiat Tipo 1.4 hatchback 2018
-
- Nováček
- Reactions:
Re: Parkovací kamera Fiat Tipo 1.4 hatchback 2018
Ahoj, skôr, ako si kúpiš akúkoľvek parkovaciu kameru si zisti, či tvoje rádio má vstup na kameru. Ak nemá, kamera sa nedá pripojiť. Ja mám r.v. 2019 a vstup nemám, takže by som musel vymeniť celé rádio. Nakoľko tam mám nainštalovanú češtinu, tak sa mi to neoplatí, a teraz som si pridal premietanie rýchlosti na predné okno.

-
- Nováček
- Reactions:
Ahoj, super moc děkuju. Nevíš jak můžu ověřit zda ten vstup mám? A jestli by ti nevadilo poradit jaké součástky jsi kupoval na to promítání rychlosti? Díky!
Rádio sa prepne do servisného módu, a tam sa to dá nájsť. Ak tam je -Present- má vstup/Not present-nemá vstup. Jednoducho do Tipa sa montovali dve verzie rádia. Obráť sa na Dawida, myslím, že je z Pardubíc, alebo na Chrenera z Košíc., to sú moderátori tohoto fóra. Oni vedia ako na to, snáď ti napíšu postup, ako sa k tomu doklikať.
A ešte k tomu premietaniu rýchlosti. Je to malá krabička, obojstrannou páskou prilepená na prístrojovu dosku, napájanie je z USB, reaguje na signál z GPS. Môžeš to dať teda do akéhokoľvek vozidla. Po naštartovaní 5-10-15 sekúnd trvá, kým načíta družice, takže v tuneli nefunguje. Dá sa pridať aj zobrazovanie svetových strán, takže ti ukazuje okrem rýchlosti aj kam ideš. Vyrábajú sa dve prevedenia, podľa farby čísel: biele a zelené. Ja to mám z Aliexpresu , volá sa to Speedometer a stojí to závratných 7,73 Eur+ poštovné. Pre zaujímavosť, tá cúvacia kamera, na ktorú si sa tu pýtal ty, tam stojí okolo12 Eur. Ahoj.

-
- Nováček
- Reactions:
Čauko, tak som na tom aj ja. Máš na výber: Kúpiť také isté rádio so vstupom, Nahradiť ho nejakým úplne iným typom z Číny, -niekto to tu na fóre už popisoval a pridal aj foto. Alebo to nechať tak a kúpiť elektrické spätné zrkadlo a nasadiť ho na to pôvodné. Takže budeš mať v ňom stále obraz zo zadu, alebo aj spredu, s možnosťou záznamu na kartu. Zároveň má GPS a detekciu radarov s upozornením a aktualizáciou databázy, myslím každý polrok. Napríklad Lamax S9 GPS- má iba angličtinu, alebo Navitel MR 750 Smart, ale nejaký iný typ, ktorý dováža oficiálny dovozca by mohol mať aj češtinu.