Poškození dílu za ložiskem

Nápravy, kola, řízení...
Odpovědět
benja
Nováček
Nováček
Reactions:

Poškození dílu za ložiskem

Příspěvek od benja »

Ahoj,

při přezouvání ALU kol na zimní plecháče, jsem si nevšiml, že plecháče mají jiné ET a tudíž mám moc dlouhé šrouby (přitom v TP je jen jeden tip disků, možná chyba při digitalizaci?).

Nicméně šroub se mi opřel o plech hned za ložiskem, který je tam i skrz díry vidět. Auto po dotažení nejelo, jeden lehký pokus o rozjezd, poté jsem zkusel roztlačit a hned jsem se jal sundat kolo a zjistit co je špatně. Snad jsem nenapáchal moc škody.

Chtěl bych se zeptat, o co jsem šrouby mohl opřít? co je hned cca 5 mm za dírou v disku?

Šrouby jsem již koupil kratší, přehodím (snad to půjde zlehka a snadno, nebude servanej závit) a dojedu do servisu (cca 2 km), aby se na to podívali.

Děkuji

Benja

Dawid
Moderátor
Moderátor
Reactions:
Kontaktovat uživatele:

Re: Poškození dílu za ložiskem

Příspěvek od Dawid »

Originál ALU a plechy mají stejné šrouby !!! Jsou to originál ALU kola? Protože pokud ne, tak mohou být delší..

Jde o přední nebo zadní kolo?
Obrázek
Dawid
Moderátor
Moderátor
Reactions:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dawid »

Tady se to řešilo: viewtopic.php?f=8&t=128
Obrázek
benja
Nováček
Nováček
Reactions:

Příspěvek od benja »

Auto mám pár měsíců, kola mám tyto https://www.uspartshop.cz/tipo-alu-kola ... u-kolo-18/
ET44, v TP mám pouze ET39 ... plechy mají ET39, proto jsem to ani nekontroloval a použil rovnou stejný šrouby.

Budu ještě řešit zda při digitalizaci TP byli převedeny všechny data, protože jinak mám ALU kola která nejsou v TP.

Na ALU byli šrouby cca 27 mm, na plechy jsem kupoval šrouby 22 mm a jsou ok. Kuželové sedlo.

Auto budu dnes dávat do servisu, aby zkontrolovali zda vše ok. :-) Ale ABS nesvítí, vše vypadá dobře. Tak uvidíme.
Dawid
Moderátor
Moderátor
Reactions:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dawid »

Můžeš dát fotku šroubu? Protože originál má 22mm. ET na délku šroubu nemá vliv.
Obrázek
Odpovědět