Životnost tlumičů
Životnost tlumičů
Včera mi můj servisak oznámil, že se mi začíná řešit levý zadní tlumič. Tlumiče jsou původní - Mopar ( Made in Poland) - nájezd 52 tis. Není to málo, ještě u žádného auta před 100 tis jsem tlumiče neřešil? Máte s tím nějaké zkušenosti?
- Jirka Mirror
- Junior

- Reactions:
Re: Životnost tlumičů
No jestli teče tak není očem to se může stát, jinak že je špatný tlumič pohledem nepoznáš.
Fiat Tpo 1,4Tjet HB Mirror
modrá Venezia
modrá Venezia
Mně také servis oznámil, že jeden zadní tlumič teče a u předních je zadřený závěs. Při 90 tis. km! Tipo 1,4 benzín rv 2019. Taky se mi to jeví, že brzo, též jsem se s tím nesetkal. Žena jezdí opatrně, žádné polní cesty. Holt nízká vstupní cena, vyšší provozní náklady
Totéž s výměnou rozvodů.. také při 90 tis km. takže letos bude údržba drahá (u necelýcn 6 let starého auta:-( Krom jiného s doléváním oleje během roku jsem se dříve nesetkával, málem jsem poprvé, po koupi zánovního Tipa, zůstal nasuchu, když jsem jen pár měsíců po výměně oleje změřil "namátkou pro jistotu" hladinu a nestačil se divit (a všiml si, že v manuálu je dolévání popsáno jako normální).
Ahojte moje Fiat Tipo 1.4 16V 70kw z roku 2017 má aktuálne 362 000 km mal som problém s ostrým kovovým búchaním na ľavej strane aj pri úplne zanedbateľnéj nerovnosti, podozrenie padalo na poloos ale napokon mi v servise diagnostikovali prasknutú pružinu v predu vľavo kontaktoval som niekoľko autoservisov v Bratislave ale žiaden nevedel pozháňať predné pružiny, skúsil som šťastie v prémiovom talianskom servise scuderia Rosso kde mi nacenili nové pružiny na 440€ a celkovú opravu teda výmenu tlmičov a pružín na prednej naprave na 1150€, rozhodol som sa nechať výmenu na známeho a začal dlhý boj so zháňaním nových pružín ktoré by boli vhodné, bohužiaľ som napokon tento boj vzdal keď sa mi po týždni podarilo nájsť pruziny na poľskom allegre mal som obavy ale skúsil som ich objednať dorazili vyzerajú v pohode aj kvalita sa zdá sa byť ok malo by sa jednať o pružiny z dielne Lesjőfors, tlmiče japanparts po víkende to budeme meniť a ak bude všetko pasovať pošlem potom link na tie pružiny ak by mal tiež niekto problém ich pozháňať
- Dawid
- Moderátor

- Reactions:
- Kontaktovat uživatele:
MY víme o polských pružinách... stojí pár korun a evidentně fungují.. už to pár členů měnilo..